Huhu,
also das eine steht hier auf Seite 3 im Thread.
Und das andere gibts nun von mir:
250g Choclate (125g dark and 125g milk)
250g Butter
1 teaspoon instant coffee granules
188ml (3/4 cup) water
155g (1 cup) self raising flour
170g (1 cup plus 1 tablespoon) plain flour
30g cocoa powder
1/2 teaspoon bicarbonate of soda (sprich Natron )
550 g caster sugar
4 large eggs
2 tablespoons (40ml) oil
125ml (1/2 cup) buttermilk
Preheat oven to 160 degress Celsius (not fan forced)
Grease the sides and base of a deep 23 or 24 cm diameter springform pan. Line base and slide of tin with baking paper, extending th epaper a few centimetres above the top rim of the pan.
In large saucepan, stir choclate, butter, coffee powder ad water together over low heat until smooth. Set aside to cool to romm temperature.
Sift the flours, cocoa powder and soda into a lrge bowl and stir in caster sugar.
In a mdeium bowl, whisk together eggs, oil and buttermilk. Add egg mixture to dry indegredients and stir until well combined.
Add the cholate mixture to the other indegredients in a three batches #, stirring well after each addition. Stir until mixture is smooth and well combined.
Pur mixture into prepared pan and bake for about 1 hour and 15 minutes (24cm pan) or 1 hour and 30 minutes (23cm pan).
When finished, let it cool to romm temperature remove from pan and turn it upside down to get a soozh surface for the icing.
Ganache steht ja oben.
Das wars, noch abkühlen lassen und dann essen
Je größer die Form umso mehr Zucker etc., bei meiner 28cm wären das:
375g chocolate
375g butter
1 1/2 tl Coffee
282ml Water
232g self raising flour
255g flour
45g cocao powder
1/2 tsp + 1/4 tsp soda
825 g caster sugar
6 eggs
60ml oil
188ml buttermilk....
Ich glaub danach kugelt man durch die Welt.... Das sind so enorme Mengen. Das amcht mir fast schon Angst.
Denke ich werd mit der Variante heir versuchen oder mit der Buttermilch in klein in der großen Form.
Viel Spaß dir,
Anna
Edit:
Hatte mich bei den ANgaben für die grüßere Form vertan. Stimmen nun aber.
Für die Ganache wird dann auch mehr:
450g Choclate
90g butter
94ml Sahne
Ich hab den gerade gebacken- aussehen tut er toll aber es ist schon ein großer Kuchen und meiner Meinung anch zu viel Ganache. Hab auch weniger Zucker verwendet.
Der Link zum Rezept und dem PDF für die unterschiedlichen Formen:
.Mudcake