ist zu viel vegemite schädlich???

  • G´day
    ich wollte mal fragen ,ob zuviel vegemite schädlich sein könnte,wegen der hefe. ich meine wenn 100000 ozzies das täglich essen ,dann wohl eher nicht oder ????
    gruss roo

  • Hi
    Alsoooooo

    Ich esse Täglich VEGEMITE, und wenn ich meiner Mutter glauben kann (was Ich mache) bekomme ich seit meinem ersten Lebenjahr Vegemite.

    Und was soll ich dir sagen ,bin Kerngesund (mein Alter?? 48 jahre jung)

    Also keine Sorge Laß es dir Schmecken!!

    Gruß

    Carlo

  • Hi,

    also ich hatte immer einen Kugelbauch und Grummeln im Bauch. Aber das ist nicht so schlimm da es mir auch nicht besonders gut schmeckt.
    Männer haben ja eh eine bessere Verdauung :D

  • sagt mal, was is das eigentlich genau?? haben diese (für meinen geschmack) grauslige schlabbergrütze auf unserer ersten australienreise im märz kennengelernt ... ?( :rolleyes:

  • Hye roo....

    ja gut das du es ansprichst: Es ist sehr schädlich sogar!!!! Unzwar für deinen Geldbeutel :D :D :D

    Ansonsten...guten Hunger :]

    funstralia

  • Yummi, [Blockierte Grafik: http://www.cosgan.de/images/midi/ekelig/a015.gif]


    vegemite.com.au

    Nutritional Facts

    The original recipe of Vegemite as a concentrated yeast extract has remained virtually unchanged for 80 years.

    Yeast is known as a natural source of the vitamin B complex which includes thiamine, riboflavin, niacin, folate, pantothenic acid, pyridoxine, biotin, p-amino benzoic acid and several other compounds.

    Yeast extract is four or five times more concentrated than yeast, making it one of the richest known sources of the vitamin B group. In addition to being rich in vitamin B, yeast extract also contains other essential nutrients – all of which make Vegemite an excellent addition to the family diet.

    A single serving of Vegemite (5g) on a slice of bread provides a large percentage of your daily vitamin B requirements:


    % Proportion of Recommended Daily Intake (RDI) Per 5g Per 100g
    Thiamine 550 µg (50% RDI) 11.0 mg
    Niacin 2500 µg (25% RDI) 50.0 mg
    Riboflavin 430 µg (25% RDI) 8.6 mg
    Folate 100 µg (50% RDI)** 2000 µg
    **Recommended Dietary Intake for adults is 400µg or for women during pregnancy, 600µg (NHMRC 2006). It is important to maintain a varied diet

    Thiamine(B1) plays an essential part in converting carbohydrates to energy, as well as being important for growth and normal functioning of the nervous system and heart.

    Riboflavin (B2) is also important for the release of energy from foods, in particular protein metabolism. Riboflavin is essential for the development and repair of tissues, including the skin and eyes as well as being necessary for growth.

    Niacin (B3) is necessary for normal energy metabolism and blood health.

    Folate is essential for the formation of red blood cells and the production of enzymes and other body proteins. Folate also plays a vital role in the growth of a developing embryo. Research has revealed that the risk of having a baby with a neural tube defect can be reduced up to 70% if women increase their intake of folate prior to and during pregnancy.(NHMRC 2006)

    [Blockierte Grafik: http://www.cosgan.de/images/midi/ekelig/a015.gif]

    (nix fuer Ungut Carlo [Blockierte Grafik: http://www.cosgan.de/images/midi/frech/k010.gif] )

    LG
    Ela

    :D Google und http://www.lmgtfy.com/?q=border.gov.au beantworten 85% aller Fragen und die restlichen 15% - und als Motivationshilfe - das beste Forum der Welt :D

    [COLOR=blue]When life gives you lemons, make grape juice. Then sit back and watch the world try to figure out how you did it.[/COLOR]

    Einmal editiert, zuletzt von Schnute (18. September 2007 um 05:16)

  • G´day.
    danke für eure antworten,ich konnte mir schon denken,das
    vegemite ungefährlich ist.meine mutter scheint das irgendwo anders zu sehen.mir schmeckt vegemite.
    der preis,ok die leute wollen auch verdienen,und der import kostet ja auchwas,aber alleine die erfahrung ist jeden cent wert.
    gruss roo :)

  • meine Oma hat sauerkraut immer selbst gemacht. wenn sie den gärtopf aufmachte hat das ganze haus gestunken =)
    da kam es uns enkeln auch immer hoch! =)
    Gruss, Jochen

  • @ Franz Klodeckel
    Ich verstehe schon, was er meint.
    Da nützt Dir auch nicht das wegretuschieren der Fliege. Man erkennt noch, am Zahnstatus, dass das Foto vom o.g. stammt und gedreht und verzerrt wurde.
    Gruß Tim


    Unsere Regeln


    Ich bin für das verantwortlich was ich sage - nicht für das was Du verstehst.

    2 Mal editiert, zuletzt von DustyTim (20. September 2007 um 15:45)

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